Over ons

OVER ALSICO NV

 

Alsico is een familiaal bedrijf met globale activiteit, dat zich tot doel stelt om een duurzame totaaloplossing op maat te bieden aan bedrijven die op zoek zijn naar kwaliteitsvolle industrieel wasbare werkkleding voor hun dragers.

Alsico vertrekt bij elk project van de veiligheid- en comfortbehoeften van elke drager en zorgt ervoor dat de kleding zowel diens identiteit respecteert als het imago van de organisatie uitdraagt.

 

GESCHIEDENIS

 

Het begon allemaal in 1934 toen Leopold Aelvoet besloot dat hij een eigen confectiebedrijf voor werkkleding zoubeginnen De kleine werkplaats die de eerste van de emblematische blauwe overalls produceerde, werd in 1947 overgenomen door zijn schoonzoon, dhr. Gaston Siau. Hij breidde het bedrijf uit tot werkkledingspecialist van Europees niveau. Aelvoet en Siau Confection werden zo ALSICO.

Dankzij de visie en het onvermoeibare werk van de derde generatie – dhr. Bernard en dhr. Philippe Siau – groeide Alsico verder uit tot een wereldspeler. Sinds 2016 heeft met Vincent en Gauthier Siau de vierde generatie haar intrede gedaan.

Alsico Group telt vandaag 7500 werknemers en draait een geconsolideerde omzet van +250 miljoen euro. Met zijn 100 werknemers speelt Alsico nv als bakermat van de wereldwijde groep nog steeds een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van het bedrijf.

 

Lees hier meer over de visie van Alsico

Lees hier meer over de bedrijfscultuur van Alsico

Lees hier meer over de certificaten van Alsico

 

 

bedrijfskleding one stop