De visie van Alsico

Alsico ontwerpt, produceert en verdeelt kwaliteitsvolle werk-en beschermende kleding aan marktconforme prijzen en op een milieubewuste manier. Onze eerste bekommernis is de service aan de klant. 

Met een eigen verkoopsorganisatie ondersteunt Alsico de belangrijkste distributiekanalen zoals wasserijen en linnenverhuurbedrijven, distributeurs en dealers. Dankzij onze productiecentra in eigen beheer is de aanvoer gegarandeerd. Alsico hecht veel belang aan duurzaam ondernemen. We definiëren duurzaamheid als een doorgedreven impact management. We beseffen dat onze activiteit impact heeft op mens en milieu en we willen die verminderen waar die negatief is, terwijl we waar mogelijk positieve impact creëren en verhogen.

Verantwoording en transparantie staan centraal in ons duurzaamheidsbeleid.Dat betekent dat we verantwoording willen afleggen voor de producten die we maken en hoe we ze maken. Om die verantwoording te kunnen afleggen zorgen we voor transparantie – over de afkomst van onze grondstoffen en over al mensen die betrokken zijn bij het productieproces.

Dankzij de productie in eigen beheer hebben we volledige controle én verantwoordelijkheid over de werkomstandigheden van onze mensen. Onze directe milieu-impact controleren en verbeteren we via ons milieumanagementsysteem dat het ISO 14001 certificaat heeft. Wij werken bovendien enkel met stoffen die een Oekotex 100-certificaat hebben dat de non-toxiciteit garandeert. En we zijn gecertificeerd om Fairtrade gelabelde kledij te maken.

Onze troeven zijn: een toegewijd projectteam met een product engineer, confectietechnici, onze eigen stylistes en project support officers. Wij verzorgen het volledige traject: van het stylisme en de creatie van de modellen tot de productie in onze eigen productieateliers en de opvolging ervan door de customer service. Via ons kwaliteitsmanagementsysteem dat het ISO 9001 certifcaat draagt staan we bovendien garant voor kwaliteit.