Technische informatie

Wasvoorschriften

Kleding van Alsico is voorzien van een label met wasinstructies / wasvoorschriften.
Het respecteren van de wasvoorschriften verhoogt de levenduur van de kleding. De voorschriften zijn steeds afgestemd op het meest delicate deel van het kledingstuk.

Lees meer


Persoonlijke beschermingsmiddelen

De beschermkleding binnen onze Industry collectie omvat hoogwaardige persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) gecertificeerd volgens EN normen en/of internationale richtlijnen. Deze EN genormeerde PBM’s zijn gecertificeerd door een geaccrediteerde testinstelling, ook wel Notified Body genoemd. Een certificatie bestaat uit een technisch dossier, een controle door fabrikant en/of Notified Body én een gebruiksaanwijzing.

Lees meer


Europese normen

Door de jaren heen heeft Alsico een enorme CE-expertise kunnen opbouwen in het ontwikkelen en produceren van producten die beantwoorden aan de juiste norm, voor de juiste toepassing. Elk genormeerd kledingstuk dat onze productiesites verlaat, bevat een CE-etiket en wordt afgeleverd met gebruiksaanwijzing. Opdat het kledingstuk conform zou zijn aan de norm, dient het aan bepaalde confectie-eisen te voldoen. Ook de testrapporten voor de stof moeten in orde zijn. Uiteindelijk maken we voor al onze beschermkleding een CE-dossier op dat gecertificeerd wordt door een ‘notified body’.

lees meer


Matentabel

De maten zijn gemeten op persoon, en dus niet op de kleding.
binnenkort meer

 

Lees meer